Kender du det, at du sidder og spiser på en fin, dyr restaurant. Maden har været utroligt velsmagende, det har været en kulinarisk gourmet-oplevelse ud over det sædvanlige. Æstetisk har kokken skabt tallerkener, der fremstår billedskønne og kunne i princippet lige så godt have været udstillet på Louvre. Men du er bare ikke helt mæt. Med sushi ad libitum vil du aldrig løbe ind i dette problem. Her kan du spise så meget du kan, smage på alt det du vil, og bestille mere hvis du ikke bliver mæt.
Når man spiser sushi ad libitum, fungerer det ofte sådan, at man får en bestillingsseddel, som man krydser af på. Der er et hav af forskelligt udvalg, som tiltaler forskellige smagsløg. På den måde kan du fuldstændigt frit sammensætte din egen menu, uden du føler, at du får presset noget ned over hovedet, som du i første omgang ikke havde lyst til. På den måde er sushi ad libitum et princip, der tiltaler mange.
Sushi ad libitum behøver ikke koste det hvide ud af øjnene
Sushi har ry for at være en dyr spise, som kun er de færreste forundt. Dette har ændret sig en del den sidste årrække, da udbud og efterspørgsel har stabiliseret sig på markedet. Selvom prisen for sushi ikke er skyhøj mere, er der ikke blevet gået på kompromis med kvaliteten. Man kan stadig få et sundt måltid i god kvalitet, hvor der er tænkt over de forskellige råvarer der bruges.
At være sushikok er et fagligt håndværk med stolte traditioner. Det at blive uddannet som sushikok er uhyre svært og en tidskrævende proces. Det tager nemlig op til ti år at blive uddannet. Bare de første to år af uddannelsen bruges på at betragte læremesteren i køkkenet, og på at koge ris på den helt perfekte måde.