Selvom du driver en mindre virksomhed kan du komme ud for dårlige betalere. Og da du sikkert har travl med meget andet – og sjovere, end at skulle rykke dårlige betalere for penge, så kan det være en god ide, at finde et godt inkassofirma, at samarbejde med.

Vi har gode erfaringer med Debtia.dk.

Hvad er et godt inkassofirma?

Et inkassofirma skal naturligvis være gode til at skaffe de penge, som du har til gode. Nogle gange vil det være via inkasso, men det er langt fra altid, at det er nødvendigt.

Faktisk vil det som regel være en bedre strategi, at starte med at optimere dine standarder for fakturering, kreditvurdering og rykkerprocedure. Det kan nemlig reducere antallet af dårlige betalere meget. Og det er jo meget bedre end at skulle køre inkassosager.

Debtia.dk hjælper dig med at forbedre dine processer – og med at kreditvurdere kunder.

Inkassofirmaet er dit ansigt udadtil

I gamle dage var inkasso mest kendt som en noget aggressiv business. Det handlede bare om at køre så hårdt på som muligt. Jo hårdere jo bedre og nogle gange var det skræmmende rockertyper der mødte op hos folk.

Men det er ikke en god strategi i dag!

Du skal huske på, at et inkassobureau i praksis kommer til at agere på vegne af dig overfor dine kunder. De skal – uanet om de er gode eller dårlige betalere, føle sig anstændigt behandlet. I modsat fald kan du risikere en masse dårlig omtale – f.eks. på sociale medier som Facebook, dårlige anmeldelser på Trustpilot og Google og dårlig omtale i aviserne.

Dårlig omtale skader din virksomhed og kan føre til, at det bliver sværere at få nye kunder.

Det betyder naturligvis ikke, at du skal opgive krav du har. Dine kunder skal naturligvis betale deres regninger. Men det skal gøres ordentligt. Så vil de fleste kunder – også de dårlige betalere, også have respekt for det. Og skulle det så alligevel en gang imellem ende med en dårlig omtale, så kan du – når du og dit inkassobureau har opført jer ordentligt, bedre forsvare jeres handlinger. Det vil andre – f.eks. nye kunder, have respekt for.